30 Haziran 2015 Salı

Rahat zamanlar...

Herkese selamlar,

Uzun zamandır yazmadım, yazacağım dememe rağmen. Kusuruma bakmayın. Instagramdan duyurdugum gibi, tezimi teslim ettim. Raporlar, savunma, düzeltmeler derken önümde daha çok uzun bir yol var, ancak  önemli bir aşamayı atlattım.

Kaynak: Jill Shalvis
Tezimi yazarken en çok özlediğim şey kitap okumaktı. Okuyordum ama bir yandan da vicdan azabı çekiyordum o sırada tezime vakit ayırmadığım için. Aynı şey filmler için de geçerli. Vicdan azabına gerek yok artık. Okuduklarımı, okuyacaklarımı ya da okumak istediklerimi Goodreads'den listelemeye başladım. Bu arada Yaz okuma şenliğine de katılıyorum. Yanımda Türkçe kitap az olduğu ve ben yeni ve eski Türkçe eserlere vakit ayırmak istediğim için tam olarak listemi yapmadım, ama yakında şekillenir.

Yazma projeleri de devam ediyor tabii ki. İki makale projem var. Bir arkadaşımla beraber Ağustos'tan itibaren Belcher'in Write Your Journal Article in 12 Weeks kitabından faydalanarak makale yazmaya karar verdik. Ben o zamana kadar yazmaya ve çalışmaya devam edeceğim. Bir yandan da henüz stresten kurtulmuş değilim, sık sık "tezimin şurası olmadı", "burası da hatalı" gibi düşüncelere kapılıyor, endişeleniyor, sıkıntı yaşıyorum. "Mükemmel iyinin en büyük düşmanıdır." demişti bir keresinde hocam. Kendime hatırlatmaya çalışıyorum ama nafile. Tavsiyeleriniz varsa bu konuda dinlemek isterim.

Yazma tavsiyelerine elimden geldiğince devam edeceğim. Umarım yaz geldiği için sizin de yazmaya daha fazla vakti olur. Günün sözü de bunu size hatırlatıcı olsun:

"Bir yazar hiç bir zaman tatil yapmaz. Bir yazarın yaşamı ya yazmak, ya da yazmak hakkında düşünmekle geçer."

- Eugene Ionesco

Herkese iyi haftalar!