25 Ocak 2014 Cumartesi

Brownies...


Bu brownie'yi ne zaman yapsam en küçük kırıntısına kadar yiyip kendimizden geçiyoruz. Son kırıntılar üzerinde kavga etmemiz de cabası tabii :)

Malzemeler:
  • 2 yumurta 
  • 100 gr. tereyağı
  • 100 gr. şeker
  • 100 gr. bitter çikolata 
  • 50 gr. un
  • 1 avuç fındık
  • 1 fiske tuz
Yapılışı:
  1. Fırınınızı 200 °C'de ısıtın.
  2. Fındıkları dişe gelecek büyüklükte çekin.
  3. Tereyağı ve çikolatayı beraber eritin. 
  4. Un, şeker, tuz ve yumurtayı karıştırın, fındıkları ekleyin. 
  5. Çikolatalı karışımı yumurtalı karışıma ekleyin ve karıştırın.
  6. Yağladığınız fırın kabına dökün ve 12-13 dakika pişirin. Uzerinde çatlaklar oluşmaya başladığında pişmiştir. 10. dakikadan itibaren kontrol etmenizi tavsiye ederim. Brownie'nin dışı pişecek ama içi ıslak kalacak.
Notlar:
  • Tarifin orijinali burada.
  • Pastacı çikolatası kullanmanızı tavsiye ederim ama damla çikolata da olur. Hiç birini bulamazsanız elinizin altındaki herhangi bir çikolatayla da yapabilirsiniz.
  • Benim kullandığım kalıp 17x17 cm kare bir fırın kabı. Yukarıda verdigim ölçülerle 3 cm. yükseklikte 6 doyurucu brownie elde edersiniz. Daha büyük bir kapta pişirecekseniz malzemeleri artırın.
  • Fındık yerine, ceviz, badem ya da hindistan cevizi kullanabilirsiniz. Hindistan cevizi özellikle çok yakışıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder