Bu brownie'yi ne zaman yapsam en küçük kırıntısına kadar yiyip kendimizden geçiyoruz. Son kırıntılar üzerinde kavga etmemiz de cabası tabii :)
Malzemeler:
- 2 yumurta
- 100 gr. tereyağı
- 100 gr. şeker
- 100 gr. bitter çikolata
- 50 gr. un
- 1 avuç fındık
- 1 fiske tuz
- Fırınınızı 200 °C'de ısıtın.
- Fındıkları dişe gelecek büyüklükte çekin.
- Tereyağı ve çikolatayı beraber eritin.
- Un, şeker, tuz ve yumurtayı karıştırın, fındıkları ekleyin.
- Çikolatalı karışımı yumurtalı karışıma ekleyin ve karıştırın.
- Yağladığınız fırın kabına dökün ve 12-13 dakika pişirin. Uzerinde çatlaklar oluşmaya başladığında pişmiştir. 10. dakikadan itibaren kontrol etmenizi tavsiye ederim. Brownie'nin dışı pişecek ama içi ıslak kalacak.
- Tarifin orijinali burada.
- Pastacı çikolatası kullanmanızı tavsiye ederim ama damla çikolata da olur. Hiç birini bulamazsanız elinizin altındaki herhangi bir çikolatayla da yapabilirsiniz.
- Benim kullandığım kalıp 17x17 cm kare bir fırın kabı. Yukarıda verdigim ölçülerle 3 cm. yükseklikte 6 doyurucu brownie elde edersiniz. Daha büyük bir kapta pişirecekseniz malzemeleri artırın.
- Fındık yerine, ceviz, badem ya da hindistan cevizi kullanabilirsiniz. Hindistan cevizi özellikle çok yakışıyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder