2 Haziran 2014 Pazartesi

Hedef - Yazma rutini/2 adım #2


Programın ikinci gününde günlük yazma hedeflerimizi belirleyeceğiz. İlk belirlemeniz gereken her gün ne kadar süre ile yazacağınız. Yeni başlayanlar için öneri 15 dakika. 15 dakika kısa görünse bile düzenli olarak yazıldığında, somut sonuçlar elde etmenizi sağlayabilecek bir süre. Bana çok kısa derseniz 30'a kadar çıkabilirsiniz başlarda. 30 dakika, mutfak alarmı tekniğinde 25 dakika çalışma ve 5 dakika dinlenmeden oluşan bir çalışma oturumuna denk gelecek. 

Uygulayabileceğiniz başka bir yöntem ise başta 5 dakika gibi çok kısa süreleri hedefleyip her oturumda bunu 5'er dakika artırmanız. İlk gün sonunda önce 5, daha sonra 10 ve en son 15 dakika olarak 3 yazma oturumu düzenleyebilir ve gün sonunda 30 dakikalık yazma süresine ulaşabilirsiniz. Bu süre size çok kısa göründü ise, ertesi gün yine 3 oturum düzenleyip bu sefer 10, 15 ve 20 dakika çalışabilirsiniz. Programın başlarında hedefin altına düşmemek önemli. Hedefiniz ne kadar düşük olursa olsun, düzenli hale getirebildikten sonra sorun yok. Eğer her gün hedefinizin üstünde çalışabiliyorsanız hele en güzeli.

Bugün sürenin dışında bu süreye içerik olarak neyin dahil olacağına da karar verin. Mesela blog yazmak, emaillere cevap vermek, günlük yazmak bu sürelere dahil olacak mı? Yoksa bu süre içinde sadece kitabınız, hikayeniz üzerine mi çalışacaksınız? İçeriğe ve hedefe karar verdikten sonra geriye kalan sadece uygulamak.

Ben bu seferki program için 2 saat yani 30'ar dakikadan oluşan 4 oturumda karar kıldım. Tezim üzerine çalışacağım ve diğer yazma aktiviteleri bu süre içinde yer almayacak. Sizin hedefiniz ne?

Günün sözü:

Hayatınızın her günü yazın. Çokça okuyun. Bu şekilde yaşayan bir çok arkadaşımın şu anda çok güzel kariyerleri var.
- Ray Bradbury

Yazma rutini/1'de ne yazmışım merak ederseniz: 30 Dakika

Not: Mutfak alarmı tekniğiyle ilgili sorularınızı bana yöneltebilir ya da detaylı bilgi için yazma rutini/1'deki 30 Dakika ve Mutfak Alarmı yazılarına ve internet sitesine bakabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder